Politiebericht 9 januari 2019

Hieronder het overzicht van de woninginbraken over de afgelopen 4 jaar. De constante lijn van ongeveer 80 inbraken per jaar is vorig jaar onderbroken. Het aantal is gedaald tot 59 in 2018. Dat is een daling van 28% ten opzichte van 2017. Een mooi resultaat waar we allemaal trots op mogen zijn.

Echter verlies ik natuurlijk de slachtoffers die wel zijn getroffen door een inbraak niet uit het oog. Dat is een nare ervaring met vaak veel impact die de slachtoffers beter bespaard had kunnen blijven.

De uitdaging voor 2019 is dit aantal vast te houden of nog beter, te verlagen.

Sinds de vorige stand van zaken op 28 december 2018 zijn er twee woninginbraken geweest:

  • Eemnesserweg (2 onder 1 kap), tussen vrijdag 21 12:30 en vrijdag 28 december 2018 een voltooide inbraak. Alleen de verdieping is doorzocht, de begane grond niet. De voordeur is opengebroken. Er is buit gemaakt.
  • Warrekam (hoekwoning), vrijdag 4 januari 2019 tussen 14:00 en 22:30 uur een voltooide inbraak. De gehele woning is doorzocht. Het keukenraam aan de achterzijde is opengebroken. Er is buit gemaakt.

 

EIERENGOOIEN

Na een rustige periode tot het najaar 2018 is het gooien weer begonnen. Het geeft veel onrust bij de slachtoffers waarvan de woning soms wel 10 maal is bekogeld.

De politie is op zoek naar een manier dit te stoppen. Om dit handen en voeten te geven verzoekt de politie de slachtoffers die meerdere malen eieren tegen de woning hebben gekregen zich te melden.

Het verzoek is deze melding te doen via een email aan Remco Wessels met naam, adres, telefoonnummer (liefst mobiel) en aantal maal dat er eieren tegen uw woning zijn gegooid.

De politie gaat dan met deze groep in gesprek over een oplossing.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Remco Wessels
Wijkagent in Laren NH

email: remco.wessels@politie.nl

Groene Gerritsweg 2b, 1251 JL Laren NH
Telefoon: 0900-8844

 

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.