Politienieuws 11 juli 2019

Na een periode van twee maanden hierbij weer een update van de politie aangaande de woninginbraken. Er zijn twee voltooide woninginbraken gepleegd en er is één poging gedaan.

Tot nu toe is er dit jaar is 17 maal ingebroken of is er een poging gedaan. Vorig jaar in dezelfde periode waren het er 26.

 

  • Herdersweg (vrijstaande woning), woensdag 10 juli 2019 tussen 11:00 en 12:30 een voltooide woninginbraak. De plegers zijn alleen in de slaapkamer geweest en hebben zich dan ook toegang verschaft via het slaapkamerraam op de 1e verdieping. Er is buit gemaakt.
  • Sint Lucasweg (vrijstaande woning), zaterdag 29 juni 2019 om 14:07 een poging tot woninginbraak. Men heeft een poging gedaan om het slot van de voordeur te forceren met vermoedelijk een schroevendraaier.
  • IJsbaanweg (twee onder één kap), Vrijdag 7 juni 2019 tussen 10:00 en 13:00 uur een voltooide woninginbraak. Men heeft het keuken raam ingeslagen/ingegooid.

Politiepost Laren (Groene Gerritsweg 2B):

In de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september is politiebureau Laren open op maandag van 09:00 – 12.30 uur.

Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging

De contactloze autosleutel: zowel een vloek als een zegen. De eigenaar van een auto met keyless entry hoeft de sleutel enkel bij zich te dragen om de auto te openen. Handig, toch? Helaas is het signaal dat door de autosleutel wordt uitgezonden in veel gevallen makkelijk te verlengen, waardoor het stelen van een voertuig een fluitje van een cent blijkt. Deze vorm van diefstal, ook wel relay attack genoemd, blijkt inmiddels populairder dan het intikken van het autoruitje. Daarom scherpt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) per 1 juli 2019 de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan.

>> Lees verder op de site van CCV

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.