Politienieuws 13 augustus 2019

Afgelopen maand zijn er twee zaken te melden. Een insluiping met het aanhouden van de inbreker en een inbraak.

De stand van zaken is echter nog steeds goed te noemen. Tot nu toe zijn er 21 inbraken gepleegd ten opzichte van 32 inbraken in dezelfde periode vorig jaar. Een daling dus van 35%.

  • Van Beeverlaan (vrijstaand huis) op vrijdag 2 augustus 2019 tussen 15:00 en 17:00 uur een voltooide woninginbraak. De daders zijn via de regenpijp en raamluiken omhoog geklommen en hebben vervolgens het raam van de badkamer op eerste etage achterzijde woning open gebroken. Er is buit gemaakt, de bewoners waren afwezig.
  • Drift (vrijstaande woning) op woensdag 17 juli 2019 tussen 23:05 en 23:26 een voltooide insluiping in de woning, via de niet afgesloten garagedeur. De inbreker is aangehouden. De gemaakte buit is weer terug bij de bewoner.

Gewapende inbreker bespoten met pepperspray en aangehouden in Laren
(Gooi- en Eemlander 18-07-2019)

Een 28-jarige man uit Baarn is woensdagavond op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak op de Drift in Laren. De man had gestolen sieraden in zijn tas en was in het bezit van een luchtdrukwapen en pepperspray.

Toen agenten de man in de keuken van de woning aantroffen, sloeg de verdachte op de vlucht. Ondanks dat hij met pepperspray werd bespoten, lukte het de verdachte om uit de woning te vluchten. Toen hij over een hek wilde klimmen, strandde zijn vluchtpoging echter en werd hij in de boeien geslagen. De verdachte droeg bij volgens de politie een ’soort van bivakmuts’ tijdens de inbraak.

De politie werd gealarmeerd door de bewoonster van de woning. Toen zij rond 23 uur thuiskwam, hoorde zij gestommel in haar woning en zag dat er spullen waren verschoven. Zij verliet de woning en belde de politie die de verdachten op heterdaad betrapten.

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.