Politienieuws 8 oktober 2019

Succes in Blaricum

In de zomer werden de politie geconfronteerd met meerdere woning inbraken in Huizen (o.a Stukkenlaan, Sparrenlaan en Flevolaan), Laren (Herdersweg) en Blaricum (Waterschapslaan).

Hierbij kwam een 45 jarige landelijk opererende notoire inbreker in het oog, naar aanleiding van camerabeelden. Hij werd naar aanleiding van die beelden door meerdere collega’s in het land herkend. Na een intensief rechercheonderzoek en observatie werd hij eind september aangetroffen op een boot in Amsterdam en werd hij door het arrestatieteam aangehouden. Tevens wordt hij verdacht van inbraken in Lisse, Wassenaar en Ossendrecht en van een fietsendiefstal vanaf het Witzand in Blaricum.

Ten behoeve van een ontnemingsprocedure van 110.000 euro, werd beslag gelegd op zijn bankrekening, boot, auto en contant geld. Hij is voorgeleid voor de Rechter Commissaris en blijft voorlopig vastzitten.

Hopelijk heeft hij door dat hij beter niet in het Gooi kan komen.


BMW is favoriet

In de nacht van 18 op 19 september zijn uit drie BMW’s, op drie verschillende adressen op het Hoefloo, onderdelen gestolen. Ook op de Lage Vuurscheweg, in de nacht van 15 op 16 september, en de Kloosterweg, tussen 23 en 25 september, zijn uit een BMW’s  onderdelen gestolen.

Dit is een regionaal probleem.


Woninginbraken

Er zijn er drie geslaagde woninginbraken gepleegd en er zijn vier pogingen gedaan. Vier van deze inbraken zijn gepleegd kort bij elkaar in dezelfde BPV. Inmiddels is er al overleg geweest met de voorzitter.

We staan er nog steeds beter voor dan in 2018 maar het verschil wordt kleiner. Nu is het aantal 20% lager vergeleken 2018.

Postiljon (tussenwoning) op vrijdag 20 september 2019 tussen 12:00 en 22:00 uur een voltooide woninginbraak waarbij de gehele woning is doorzocht. Er is toegang verschaft door het openbreken van een raam aan de achterzijde.

Postiljon (tussenwoning) op zaterdag 21 september 2019 tussen 18:55 en 23:50 uur een voltooide woninginbraak waarbij de gehele woning is doorzocht. Poging de achterdeur en schuifpui openbreken is niet gelukt. Daarna is via een kliko en een tuinstoel op het dak van de aanbouw (achterzijde) geklommen en een slaapkamerraam op de bovenverdieping opengebroken.

Postiljon (tussenwoning) op maandag 30 september 2019 tussen 14:00 en 18:00 uur een poging tot woninginbraak. Bewoners zijn tussen genoemde tijdstippen niet thuis geweest. Poortdeur geprobeerd te forceren.

Kostverloren (2 onder 1 kap) op zondag 29 september 2019 tussen 22:00 en 22:15 uur een poging tot woninginbraak. Bewoner werd wakker van geluid aan de achterzijde van de woning. Toen zij het licht aan deed en ging kijken zag ze dat de poortdeur was geforceerd. Tevens is er een poging gedaan om het zijraam te forceren.

Gooiergracht (2 onder 1 kap) op 22 september 2019 tussen  17:30 en 17:45 uur een poging tot woninginbraak. Woning wordt niet bewoond en staat te koop. Poging gedaan een raam in de rechter zijgevel open te breken. (BPV HAMDORFF) 

Tafelbergweg (vrijstaand) op maandag 23 september 2019 tussen 23:00 en 23:01 uur een poging tot woninginbraak. Bewoner hoorde een soort klap of gekraak en heeft nog naar buiten gekeken maar niets gezien. Later bleek dat er een inbraakpoging was gedaan door de achterdeur open te breken.

Vredelaan (vrijstaande woning) tussen zondag 29 september 15:00 en zondag 6 oktober 2019 14:30 uur een voltooide woninginbraak. Er is ingebroken in het achterste deel van de woning die grotendeels door brand is verwoest. Dit achterste deel is niet beschadigd door de brand. Er is hierbij een plaat hout, voor aftimmering van een vernield raam weggebroken.

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.