Politienieuws 30 november 2019

De afgelopen 2 weken zijn de volgende zaken te melden. Er zijn twee woninginbraken, één poging tot inbraak en één verdachte situatie gemeld waarvan de details hieronder te zien zijn.

In het overzicht hieronder is te zien dat we er nog steeds goed voor staan ten opzichte van vorig jaar. Een daling van 26 %.

  • Hoog Hoefloo (vijstaand) tussen vrijdag 22 november 15:00 en zondag 24 november 2019 8:15 uur een voltooide woninginbraak.  Het alarm is afgegaan waarna bleek er te zijn ingebroken. Het badkamerraam eerste etage zijkant woning was ingeslagen, tevens was een stuk traliewerk weggezaagd voor dit raam.
  • Raboes (vrijstaand) vrijdag 22 november 2019 om 20:22 uur een voltooide woninginbraak. Het alarm was afgegaan waarna de woning is gecontroleerd door een medewerker van de beveiligingsdienst. De gehele bovenverdieping is doorzocht. Het badkamerraam eerste etage achterzijde woning is geforceerd.
  • Stationsweg (bovenwoning) dinsdag 26 november 2019 tussen 15:00 en 18:19 een poging tot woninginbraak. Bewoner kwam thuis en zag een schim in de woning. Inbreker is daarna niet meer aangetroffen. De voordeur was geforceerd met een breekijzer.
  • Graafland (2 onder 1 kap) maandag 25 november 2019 om 5:00 uur een verdachte situatie. Bewoner wordt wakker van de blaffende hond. In de achtertuin bleek een blanke man met een witte baseballpet te staan die over de schutting de tuin weer uitklom. Voor de woning leek iemand op de uitkijk te staan die wegreed in een kleine auto.

DIEFSTAL AUTO-ONDERDELEN:

Verder zijn er weer diefstallen geweest van auto-onderdelen. Het betreft drie BMW’s (twee op één adres) en een Porsche. Van de laatste zijn de koplampen gestolen van de BMW’s o.a. airbags en navigatieapparatuur.

De diefstallen zijn gepleegd in de nacht van 24 op 25 november op de Jan Hamdorfflaan, de Frans Langeveldlaan en de van Wulvenlaan.

Bij een incident in Bussum zijn camerabeelden gemaakt van 2 daders die met een apparaat ter grootte van een iPad langs de deuren en ramen van de woning bewegen. Wij maken hieruit op dat deze daders op zoek waren naar het signaal van de keyless entry pas.

Uit gedane aangiften in Gooi en Vechtstreek blijkt dat veel gebruikers van deze keyless entry de pas thuis (nog steeds) onbeschermd bewaren waarmee het deze inbrekers wel erg makkelijk maakt.

Leg de pas in een metalen doosje waarmee het signaal van de pas wordt tegengehouden.

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.