Politienieuws 12 december 2019

Hier de stand van zaken van de afgelopen 14 dagen.

CIJFERS:

De cijfers voor Laren zijn nog steeds gunstig ten opzichte van vorig jaar. 26% minder inbraken.

KERSTVAKANTIE:

Houd er rekening mee dat de inbrekers in deze periode geen vakantie nemen. Achter deze link zit erg veel informatie om een inbraak te voorkomen.

https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Een inbreker gebruikt verlichting vaak als eerste selectiemiddel om een woning uit te zoeken waar de inbraak gaat plaatsvinden. Bij een geheel donkere woning om 19.30 uur ’s avond is duidelijk dat er niemand thuis is.

INBRAKEN:

De afgelopen 14 dagen zijn er twee inbraken gepleegd waarvan er één een poging was.

  • Nieuwlarenweg (2 onder 1 kap) zaterdag 30 november 2019 tussen 11:30 uur en 18:00 uur een voltooide woninginbraak. Een ruit van de deur aan de zijkant woning is ingeslagen met een steen afkomstig uit de tuin. Ook een slot van een tweede deur is geforceerd.
  • Vredelaan (vrijstaand) tussen vrijdag 6 december 12:00 uur en maandag 9 december 2019 0:00 uur een poging tot inbraak. Er is een ladder gebruikt die tegen de dakrand is aangezet. Vervolgens heeft men middels wrikken in de sluitnaad en ingooien/inslaan enkelglas ruitje aan de zijkant van de woning op de 1e verdieping, geprobeerd binnen te komen.
Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.