Surveilleren

De surveillanten zijn de oren en ogen voor de politie. Bij verdachte situaties zal direct 112 worden gebeld en indien nodig een melding worden gedaan in de whatsapp groep. Het team wordt begeleid door de wijkagenten van Laren.

Het kan zijn dat u een briefje van het team in de bus vindt waarop staat aangegeven welke items er bij uw woning verbeterd zouden kunnen worden om inbraak te voorkomen.

Als surveillant moet je duidelijk zichtbaar zijn voor de bewoners. Daarom zijn er speciale BPV hesjes aangeschaft. Elke nacht en op willekeurige andere tijdstippen zijn er BPV-ers op pad om te waken in de buurt.

Burgemeester Nanning Mol in gesprek met voorzitter Herman Kroes

 

“Ik ben ontzettend trots op onze buurtpreventieverenigingen. Juist nu de Coronacrisis het uiterste van onze samenleving vraagt, helpen zij mee om inwoners met elkaar in verbinding te houden” aldus Burgemeester Nanning Mol.

Door de coronamaatregelen kon de ledenvergadering van buurtpreventievereniging Heidezicht helaas niet doorgaan en moest zijn bezoek worden uitgesteld. Voorzitter Herman Kroes heeft met hem op een stralende ochtend even bijgepraat op veilige afstand, want zij komen elkaar regelmatig tegen. Het gaat goed met Heidezicht, de vrijwilligers hebben goed contact met elkaar. Het wekelijks surveilleren werkt goed voor de zichtbaarheid in de buurt en we krijgen ook altijd positieve berichten van buurtbewoners. Ook Heidezicht is een actieve en zichtbare vereniging die ervoor zorgt dat Laren veilig blijft en er sociaal contact in de wijk is.

In deze periode, waarbij veel informatie wordt gedeeld over het coronavirus, werkt de gemeente samen met de BPV’s om zoveel mogelijk mensen te informeren.