Surveilleren

Naar aanleiding van het succes van onze BPV buren, de Wevers- en Erfgooierswijk, met het inzetten van een surveillance team is ook BPV Heidezicht hiermee van start gegaan.

De surveillanten zijn de oren en ogen voor de politie. Bij verdachte situaties zal direct 112 worden gebeld en indien nodig een melding worden gedaan in de whatsapp groep. Het team wordt begeleid door de wijkagenten van Laren.

Het kan zijn dat u een briefje van het team in de bus vindt waarop staat aangegeven welke items er bij uw woning verbeterd zouden kunnen worden om inbraak te voorkomen.

Als surveillant moet je duidelijk zichtbaar zijn voor de bewoners. Daarom zijn er speciale BPV hesjes aangeschaft. Herman Kroes, voorzitter van de buurtpreventievereniging Heidezicht toont aan burgemeester Elbert Roest met trots de nieuwe surveillance hesjes. Elke nacht en op willekeurige andere tijdstippen zijn er BPV-ers op pad om te waken in de buurt. Tot tevredenheid van de burgemeester want gelukkig is gemiddeld het aantal inbraken dit jaar lager dan het vorige jaar.

Burgemeester Elbert Roest en voorzitter Herman Kroes

In de krant

Laarder Courant De Bel 07-01-2017