Politienieuws 22-02-2021

Er zijn vijf incidenten te melden. Vier geslaagde inbraken en een insluiping waarbij buit is gemaakt. Drie incidenten waren in het afgelopen weekend. We vragen dus met klem aandacht voor insluipingen met deze mooie dagen!

Bij één van de inbraken werd de buitendeurmat rechtop tegen de voordeur aangetroffen. Meer over dit soort bijzondere verplaatsingen onder het overzicht.

  • Harmen Vosweg (2onder1kap) tussen 20/02 10.00 uur en 21/02 10.04 uur een voltooide woninginbraak. De buitenmat stond rechtop tegen de voordeur. Poging tot forceren van een raam aan de voorzijde.
  • Vredelaan (vrijstaand huis) op 21/02 tussen 16:00 uur en 17:15 uur een voltooide insluiping via openstaande slaapkamerdeur aan de achterzijde woning. Eén bewoner was in de tuin en de andere in de werkkamer.
  • Frans Langeveldlaan tussen 19/02 12:20 uur en 21/02 18:45 uur een voltooide woninginbraak waarbij de gehele woning overhoop is gehaald. Een raam aan de zijkant van de woning is geforceerd.
  • Lingenskamp tussen 10/02 18:30 uur en 15/02 16:05 uur een voltooide woninginbraak. Twee verschillende voetsporen in de sneeuw, dus waarschijnlijk twee daders. Het keukenraam is opengebroken aan de achterzijde van het huis. Het hele huis is overhoop gehaald.
  • Kerklaan op 05/02 tussen 15.30 uur en 19.30 uur een voltooide woninginbraak. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken.

VOORVERKENNING INBREKERS

Het is bekend dat het verplaatsen van spullen vaak wordt gebruikt om te onderzoeken of woningen wel bewoond worden. Ze worden dan opzichtig verplaatst. Na een paar dagen wordt gekeken of de situatie is gewijzigd.

Van een van uw leden kreeg ik onderstaande melding:

“Op het muurtje van de poort naast de daarop staande plantenbak was een grote zwerfkei neergelegd. Verder was er niets bijzonders te zien en was niets beschadigd.”

Dit leek op een eerder voorval waarbij de genoemde (zware) plantenbak, onbeschadigd, op de grond was gezet, direct voor het muurtje.

Advies is incidenten in een BPV met elkaar te delen om er scherp op te zijn.


WHATSAPP FRAUDE

U heeft er vast al meer over gelezen:

Je krijgt een berichtje op WhatsApp van een onbekend telefoonnummer met de vraag of je geld kunt overmaken naar een bankrekening. Die persoon doet zich voor als je zoon of dochter, in de hoop dat jij daadwerkelijk geld overschrijft.

Een uitzending van Pointer legt heel duidelijk uit hoe het werkt en laat slachtoffers vertellen hoe ze er zijn ingestonken.

Leerzaam voor u en leerzaam voor mogelijke slachtoffer in uw omgeving.

Kijken dus en anderen mee laten kijken via deze link:   Pointer   WhatsApp-fraude


DADER VAN DIEFSTAL BMW-ONDERDELEN VEROORDEELD

Twee weken gelden achtte de rechtbank 6 van de 11 zaken bewezen. In de andere vijf zaken vond de rechtbank de beelden van onvoldoende kwaliteit.

De beelden waren onvoldoende helder en scherp, waardoor er onvoldoende specifieke kenmerken van de te herkennen persoon op de beelden waren te onderscheiden.

De rechtbank heeft voor de zes bewezen auto-inbraken de verdachte een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 12 maanden, met aftrek van de tijd die verdachte in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.