Politienieuws 01-11-2020

Het is bijna twee maanden geleden dat u de stand van zaken door kreeg. In die periode zijn er 3 inbraken gepleegde en is er 1 diefstal uit woning gepleegd zonder inbraak.

Ten opzichte van vorig jaar is het totaal aantal gepleegde zaken m.b.t. woning criminaliteit 35. Dat zijn 4 zaken meer. Dat is ruim 10% meer. In Gooi en Vechtstreek is er een daling te zien van ruim 21%. We lopen dus uit de pas met de rest van Gooi en Vechtstreek.

Wat wel opvallend is dat is het afgenomen aantal zaken m.b.t. voertuigcriminaliteit. Vorig jaar 94 en nu in dezelfde periode 64. Deze daling heeft alles te maken met de aanhouding van een aantal inbrekers die het hadden voorzien op dure auto-onderdelen.

Hieronder de cijfers.

Woninginbraken

  • Rijksweg West (vrijstaande woning) op 17/09 tussen 17.15 uur en 17.50 uur een voltooid delict. Niet helemaal duidelijk maar er is een ruit ingeslagen van de woonkamer. Dit raam was afgesloten en kon niet worden geopend, Er stond ook een raam op de verdieping op een kier. Hier is de dader waarschijnlijk door binnengekomen.
  • Zevenenderdrift (hoekwoning) tussen 12/09 05.15 uur en 15/09 09.00 uur een voltooid delict. Het keukenraam is waarschijnlijk geopend door te flipperen.
  • Steenbergen (vrijstaande woning) op 22/10 tussen 15 uur en 22 uur een voltooid delict. Door gaatjes te boren in een tuindeur en open wrikken is de deur geopend.
  • Sint Janstraat (woning) tussen 09/09 23 uur en 21/09 12.15 uur diefstal van een luxe goed. Mogelijk door iemand gestolen die rechtmatig in de woning was. Uit een kast weggenomen.

Slim Melden BEL Gemeenten

De BEL-combinatie heeft een app gelanceerd waarmee u snel en doeltreffend meldingen kunt doorgeven aan de gemeente over zaken die niet goed zijn in de openbare ruimte. Denk daarbij bijvoorbeeld aan straatlantaarns die uit zijn, stoeptegels die omhoog staan enz..

Deze app staat in de Play Store maar helaas nog niet in de App Store. Je kunt er echter ook altijd bij op de computer via deze link: https://belcombinatie.slimmelden.nl/#/home

De app werkt erg makkelijk en is gebruiksvriendelijk. Het is mogelijk anoniem te melden maar dan ontvangt u er geen terugkoppeling over uw melding. Ook kunt u zien of er al een melding is gedaan over het betreffende onderwerp.


Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.