Politienieuws februari 2023

Met enige regelmaat worden de wijkagenten in Laren, Michelle Kamerbeek en Remco Wessels, geconfronteerd met een achterafmelding van een verdachte situatie. Dat zijn meldingen die gaan over situaties die zich de dag of nacht ervoor hebben voorgedaan. We zijn blij met deze meldingen maar het kan beter.

Bij verdachte situaties mag u direct 112 bellen.

Woningcriminaliteit
Het blijft onrustig op het gebied van woningcriminaliteit. Afgelopen 2 weken zijn er weer 3 gepleegd.

  • Koloniepad tussen 28/01 en 02/02 een voltooide woninginbraak door het openbreken van het badkamerraam op de 1e etage.
  • Zevenend tussen 03/02 en 06/02 een voltooide woninginbraak door het opbreken van het keukenraam. De gehele woning is doorzocht. De woning bevindt zich boven een winkel.
  • Gooiergracht op 08/02 tussen 12.15 en 16.15 uur een voltooide woninginbraak. Met een tuinbeeld is een raam van de achterdeur ingegooid en de gehele woning is doorzocht.

Spiegels zijn in trek

In de omgeving van de Oude Naarderweg, Paviljoensweg en Leemkuil zijn autospiegels gestolen. Er zijn inmiddels al drie aangiftes gedaan.

Horizontale fraude
Afgelopen periode twee zaken te melden beiden cybercrime:

Het slachtoffer werd gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. Er zou sprake zijn van een overboeking van 1200 euro van de bankrekening naar een rekening in Turkije. Dit zorgde bij het slachtoffer voor stress maar er was ook ruimte voor twijfel.

De persoon aan de telefoon vertelde dat ze deze overboeking niet vertrouwden en bij het slachtoffer wilden controleren of dit klopte. Er werd verteld dat de overboeking was tegengehouden. Er werden allerlei vragen of het slachtoffer ergens op geklikt had enz. Dit was allemaal niet het geval, dus zou sprake zijn van het hacken van de bankrekening.

Via het programma AnyDesk werd door het slachtoffer toegang verleend tot de computer. Gelukkig werd het contact even verbroken en heeft het slachtoffer de bank gebeld. Hierna zijn maatregelen genomen door de bank om afschrijvingen te voorkomen. Er is geen buit gemaakt.

Een 75+ inwoner van Laren wilde een keuring voor het verlengen van het rijbewijs. Hierbij werd op internet een malafide website bezocht en werd geld overgemaakt voor een keuring. Schade: 81 euro.

Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.