Politienieuws 24 juli 2020

Hier de laatste stand van zaken waarin duidelijk wordt dat het aantal woninginbraken toeneemt terwijl de vakantie is begonnen. Een slechte combinatie.

Als u op vakantie gaat zorg er dan voor dat u uw woning goed achterlaat en regelmatig wordt gecontroleerd. Heeft u alarm op uw woning zorg dan voor goede opvolging van een daadwerkelijk inbraakalarm.

Recent is er een inbraak gepleegd waarbij de bewoner op vakantie zijn telefoon op stil had gezet. Alleen hij werd in kennis gesteld bij een inbraak alarm. De mededeling van de meldkamer dat er werd ingebroken had hij gemist.


VERDACHTE SITUATIES

We krijgen regelmatig meldingen van bewoners die bij afwezigheid op de camera’s rond hun woning mensen in de tuin zien lopen.

Op maandag 20 juli rond 21.30 uur was dat het geval op de Paviljoensweg. Op zaterdag 14 juli rond 18.47 uur liep er een vreemde man in de tuin op het Klooster.

Als wij van de melders beelden ontvangen worden deze intern gedeeld op zoek naar de identiteit van de personen. Wanneer er iemand wordt herkend dan is het vaak niet makkelijk tot een strafbaar feit te komen zoals poging tot inbraak.

Wel is de identiteit voor ons belangrijk om zicht te krijgen op wie er op pad zijn. Het is belangrijk deze beelden met ons te delen


WONINGINBRAKEN

De afgelopen periode is het aantal woninginbraken landelijk toegenomen na een daling bij aanvang van de Coronacrisis.

Het aantal woninginbraken komt hiermee op 22 dit jaar terwijl dat er 20 vorig jaar waren.

  • Noolseweg (vrijstaand) tussen 08/07 01.53 uur en 02.13 uur een poging tot woninginbraak. Via een plat dak aan de linker zijde het badkamerraam op de verdieping ingeslagen. Inbraakalarm afgegaan en beveiliging is ter plaatse gegaan
  • Oude Naarderweg (vrijstaand) tussen 16/07 16.00 uur en 19/07 13.30 uur een voltooide woninginbraak. Een raam op de verdieping is opengebroken nadat men op het platte dak was geklommen. Na de inbraak is gepoogd de auto op de oprit te starten. De eigenaar heeft dit via een melding op een app doorgekregen.  Hij heeft direct de startblokkering van de auto ingeschakeld.
  • Molenweg (2 onder 1 kap) op 22/07 tussen 04.09 uur en 04.14 uur een voltooide woninginbraak. Er is een raam opengebroken aan de achterzijde van de woning.
  • Melkweg (2 onder 1 kap) op 13/07 omstreeks 04.00 uur een voltooide woninginbraak. Een raam van een dakkapel opengebroken. Woning doorzocht. Pand verlaten via openslaand raam aan de zijkant de woning. Het inbraakalarm is afgegaan.
  • Zevenenderdrift (vrijstaand) tussen 20/07 04.00 uur en 21/07 05.30 uur een voltooide woninginbraak. Er is een raam opengebroken op de eerste verdieping. Hierbij is gebruik gemaakt van een tuinstoel om het raam te bereiken.
Dit bericht is geplaatst in Inbraken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.