Politienieuws 24 juli 2020

Hier de laatste stand van zaken waarin duidelijk wordt dat het aantal woninginbraken toeneemt terwijl de vakantie is begonnen. Een slechte combinatie.

Als u op vakantie gaat zorg er dan voor dat u uw woning goed achterlaat en regelmatig wordt gecontroleerd. Heeft u alarm op uw woning zorg dan voor goede opvolging van een daadwerkelijk inbraakalarm.

Recent is er een inbraak gepleegd waarbij de bewoner op vakantie zijn telefoon op stil had gezet. Alleen hij werd in kennis gesteld bij een inbraak alarm. De mededeling van de meldkamer dat er werd ingebroken had hij gemist.


VERDACHTE SITUATIES

We krijgen regelmatig meldingen van bewoners die bij afwezigheid op de camera’s rond hun woning mensen in de tuin zien lopen.

Op maandag 20 juli rond 21.30 uur was dat het geval op de Paviljoensweg. Op zaterdag 14 juli rond 18.47 uur liep er een vreemde man in de tuin op het Klooster.

Als wij van de melders beelden ontvangen worden deze intern gedeeld op zoek naar de identiteit van de personen. Wanneer er iemand wordt herkend dan is het vaak niet makkelijk tot een strafbaar feit te komen zoals poging tot inbraak.

Wel is de identiteit voor ons belangrijk om zicht te krijgen op wie er op pad zijn. Het is belangrijk deze beelden met ons te delen


WONINGINBRAKEN

De afgelopen periode is het aantal woninginbraken landelijk toegenomen na een daling bij aanvang van de Coronacrisis.

Het aantal woninginbraken komt hiermee op 22 dit jaar terwijl dat er 20 vorig jaar waren.

 • Noolseweg (vrijstaand) tussen 08/07 01.53 uur en 02.13 uur een poging tot woninginbraak. Via een plat dak aan de linker zijde het badkamerraam op de verdieping ingeslagen. Inbraakalarm afgegaan en beveiliging is ter plaatse gegaan
 • Oude Naarderweg (vrijstaand) tussen 16/07 16.00 uur en 19/07 13.30 uur een voltooide woninginbraak. Een raam op de verdieping is opengebroken nadat men op het platte dak was geklommen. Na de inbraak is gepoogd de auto op de oprit te starten. De eigenaar heeft dit via een melding op een app doorgekregen.  Hij heeft direct de startblokkering van de auto ingeschakeld.
 • Molenweg (2 onder 1 kap) op 22/07 tussen 04.09 uur en 04.14 uur een voltooide woninginbraak. Er is een raam opengebroken aan de achterzijde van de woning.
 • Melkweg (2 onder 1 kap) op 13/07 omstreeks 04.00 uur een voltooide woninginbraak. Een raam van een dakkapel opengebroken. Woning doorzocht. Pand verlaten via openslaand raam aan de zijkant de woning. Het inbraakalarm is afgegaan.
 • Zevenenderdrift (vrijstaand) tussen 20/07 04.00 uur en 21/07 05.30 uur een voltooide woninginbraak. Er is een raam opengebroken op de eerste verdieping. Hierbij is gebruik gemaakt van een tuinstoel om het raam te bereiken.
Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Terugkoppeling auto inbraken

We hebben u vanuit de politie veel informatie gegeven over de auto-inbraken in BMW ‘s. Er is informatie gegeven over preventie maar ook over een team dat in het Gooi onderzoek deed naar deze auto-inbraken. Nu is het tijd voor een terugkoppeling over dat team en de resultaten.

Inhoudelijk staat het goed beschreven in een artikel in de Gooi- en Eemlander:

Het Gooi kan opgelucht ademhalen; een hausse aan inbraken in BMW ‘s is met de aanhouding van zes mannen uit Litouwen een halt toegeroepen. De aanhouding zijn het resultaat van een collectieve politie-inspanning. Het projectteam dat daarvoor werd ingezet is inmiddels opgeheven.

Projectleider Erik van Vuren blikt terug op maanden intensief speurwerk. Dat begon vorig jaar toen een opvallende stijging van het aantal auto-inbraken in Bussum, Blaricum, Laren en Naarden werd gesignaleerd. „Wij registreerden per maand gemiddeld zo’n 27 auto-inbraken meer dan gebruikelijk. Vanuit de wijkteams en de surveillancedienst kwam de roep om daar eens naar te kijken.” Vanuit de basiseenheid Gooi en Vechtstreek is daarop een projectteam geformeerd van vijf mensen.

Dat team kwam er al snel achter dat het geen normale inbraken betrof. Geen kwestie van een ruitje intikken, maar werk van echte professionals. Van Vuren legt uit: „Deze daders gingen geavanceerd en doelgericht te werk. Zij hackten de sloten van nieuwe BMW ’s en haalden dan snel en zonder lawaai te maken accessoires als airco, navigatiesysteem en airbags uit het dashboard. Sommige auto’s zijn op deze wijze zelfs twee of drie keer leeggehaald.”

Plan van aanpak

Op basis van die informatie heeft het team een plan van aanpak gemaakt. „Wij hebben twintig BMW-bezitters benaderd met de vraag of we een bewegingssensor in hun auto mochten aanbrengen. Het stille alarm dat aan die sensoren was gekoppeld maakte het voor de surveillancedienst, die extra toezicht hield in de buurten rond deze auto’s, mogelijk om snel te reageren. Zo, en met ondersteuning van camerabeelden uit de omgeving, hoopten we de daders beter in beeld te krijgen en misschien zelfs op heterdaad te betrappen.”

Die opzet is gelukt. De Litouwers, die speciaal voor de diefstallen naar ons land kwamen, bleken in tweetallen te werken. Zij hadden een fiets achterin hun auto liggen, waarmee ze stil en onopvallend konden rondrijden op zoek naar potentiële doelwitten. Van Vuren: „Toen we dat eenmaal wisten, werd het aanhouden makkelijker. De surveillancedienst wist nu waar zij op moest letten.”

Rechtszaak

Zo konden in totaal zes verdachten worden aangehouden. Twee van hen zitten nu vast. Eén is inmiddels veroordeeld, de andere wacht in voorarrest op zijn rechtszaak. De vier anderen kregen een last onder dwangsom opgelegd. Terugkeer naar het Gooi leidt voor hen tot een hoge boete.

Sinds de aanhoudingen is het aantal auto-inbraken in het Gooi snel afgenomen. „Rond de jaarwisseling zagen wij al een significante daling. In de vier gemeenten gingen de aantallen terug van 27 naar tien boven normaal. In februari zakte dat naar vijf. En sinds de coronacrisis gebeurt er helemaal niets meer.”

Volgens Van Vuren maken de daders deel uit van een bende die door het hele land opereert. Daarom is bij dit project ook samengewerkt met andere politieregio’s en met de projectgroep Mobiel Banditisme van de Landelijke Eenheid. De bende levert de accessoires als ’nieuw’ aan andere delen van de wereld waar de dure auto’s veelal ’kaal’ worden aangeschaft. De projectleider heeft niet de illusie dat de hele bende nu is opgerold.

De keuze voor BMW is een min of meer toevallige, zo weet Van Vuren. „Alle moderne auto’s zijn op deze manier te hacken. Eigenlijk heeft BMW gewoon pech gehad dat deze bende zich op dat merk richt.”

Eén van de verdachten is veroordeeld. Hij werd verdacht van 5 inbraken in BMW’s. Afgelopen maandag deed de rechtbank uitspraak.

Veroordeling

Vrijspraak voor één auto-inbraak en een veroordeling voor de andere vier. Volgens de rechtbank was er sprake van mobiel banditisme. De veroordeelde kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden. Tevens is hij veroordeeld tot het betalen van 9200 euro schade. Mocht de veroordeelde dit niet betalen dan staat hier 80 dagen gijzeling tegenover.

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 3 juli 2020

CYBERCRIME

Dit is een groot probleem waar vaak ouderen het slachtoffer van worden en de schade vaak groot. In de bovengenoemde periode van 6 weken is er veel mis gegaan op dit gebied.

Hier een opsomming van verschillenden vormen:

WELKE FRAUDE AANTAL TOTALE SCHADE
WhatsApp 7 8500
Online 2 165
Telefonisch 7 65000
ID 1 200
Hacken (telefoon/computer) 3 11100

Op de site van de politie staat veel over cybercrime, zijn filmpjes te zien en links naar gerelateerde onderwerpen.

WONINGINBRAKEN

De afgelopen 6 weken zijn er 3 pogingen tot woninginbraak te melden. Cijfermatig lopen we voor op 2019. Zie het overzicht hieronder.

Hier een kaart van Laren met daarop de woninginbraken en de pogingen van 2020.

 •  ’t Schepeltje (2 onder 1 kap) tussen 06/05 23.00 uur en 07/06 14.25 uur een poging tot woninginbraak door middel van het forceren van de sloten van de voordeur.
 • Oosterend (2 onder 1 kap) tussen 26/06 09:30 uur en 27/06 17:00 uur een poging tot woninginbraak door middel van het forceren van een raam op de 1e verdieping.
 • Jan Hamdorfflaan (2 onder 1 kap) tussen 29/05 23.55 uur en 30/05 15.14 uur waarschijnlijk een poging woninginbraak. Er is een gaatje geconstateerd in de buitenkant van een thermopaneruit. Het lijkt er niet op dat er vanaf de straat iets tegenaan is gegooid.

 

 

 

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 22 mei 2020

WONINGINBRAKEN

De afgelopen maand is er niet ingebroken of ingeslopen in woningen in Laren.

Ondanks het feit dat er zo weinig wordt ingebroken sinds de Corona uitbraak staan we nog 1 inbraak in de plus vergeleken met 2019. Vorig jaar 15 en dit jaar 16. Er moet wel gezegd worden dat 2019 een jaar was met een historisch laag aantal inbraken.

Een vergelijking met Blaricum zegt niet alles maar daar is de verhouding: 2019 – 12  en in 2020 – 20. In onze regio Gooi en Vechtstreek is er een daling van het aantal inbraken van ruim 20%.


AUTO-INBRAKEN

Wat wel opmerkelijk en verontrustend is dat is dat er in de afgelopen maand 2 personenauto’s zijn gestolen in Laren.

 • In de nacht van 22 op 23 april een zwarte Mercedes-Benz CLA Coupe, vanaf het Zevenend.
 • In de nacht van 12 op 13 mei een zwarte Aston-Martin V8 Vantage, vanaf het Paadje.

SPOOFING

Een nieuwe manier van oplichting:

Er wordt opgebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van een bank van de afdeling fraude-helpdesk. De bank had een verdachte transactie opgemerkt van een bankrekening.

Er zou een bedrag van 9000 euro over zijn geschreven naar een rekening in Ghana. De bankmedewerker zou helpen om te voorkomen dat er nog meer zou worden afgeschreven en dat de 9000 euro zou worden vergoed.

Er wordt gevraagd naar rekeningnummers en de daarbij behorende saldo’s. Vervolgens wordt er gevraagd al de tegoeden op de verschillende bankrekeningen naar één bankrekening over te schrijven. De laatste stap is dat de medewerker van de bank een bankrekennummer geeft  waar het geld naar moet worden overgemaakt. Dit zou een afgeschermde en veilige rekening zijn.

In het telefoongesprek, gevoerd met een afgeschermd telefoonnummer, wordt ook verteld dat er de volgende morgen een medewerker van de bank thuis zou komen. Deze medewerker zou het modem en de computers nakijken op de aanwezigheid van Spyware.

Te mooi om waar te zijn. Trap hier niet in!

Lees meer hierover op de site van Oplicht van Avrotros: Wat is ‘spoofing’ en hoe kun je het herkennen?

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Whatsapp fraude

Het is een serieus probleem aan het worden waar met name 60 plussers met volwassen kinderen het slachtoffer van worden. De cybercriminelen doen zich voor als het kind van het beoogde slachtoffer en proberen zo veel geld af te troggelen.

Sinds 6 maart 2020 tot nu hebben 74 mensen aangifte gedaan van WhatsAppfraude. Dit is ruim 5 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De politie heeft de aangiftes in onderzoek. De werkwijze die we nu zien is steeds dezelfde:

 • Het slachtoffer krijgt een WhatsAppje van een onbekend telefoonnummer. De afzender is zogenaamd de zoon of dochter. Het kind heeft zijn telefoon in het water laten vallen of een nieuw abonnement en daarom een nieuw telefoonnummer. Het kind is in werkelijkheid een cybercrimineel.
 • De crimineel vraagt in een WhatsAppje om een flink geldbedrag, bijvoorbeeld omdat er een rekening moet worden betaald en het kind zogenaamd problemen heeft met internetbankieren. Daarom moet het geld dus ook naar een ander rekeningnummer worden overgemaakt.
 • Als het slachtoffer argwaan krijgt, appt de crimineel iets over het échte leven van het kind. Bijvoorbeeld: “Ik bel je straks even, ik moet nu Kees ophalen van het kinderdagverblijf.” Omdat deze informatie echt past bij het kind, lijkt het allemaal te kloppen.

De politie Midden-Nederland heeft de zaak in onderzoek. Opvallend is dat de cybercriminelen hun best doen om over te komen als de echte kennis die geld vraagt van het slachtoffer.

Als een bekende u geld vraagt via WhatsApp, check dan altijd of u echt met deze persoon te maken heeft. Bel de persoon op. Wordt er een nieuw telefoonnummer gebruikt? Bel dan óók het oude nummer. Maak geen geld over voordat u echt met de bekende heeft gesproken en zeker weet dat het een echt verzoek is.

Klik ook niet op betaallinkjes. En deel nooit uw persoonlijke gegevens, pincode of WhatsApp code. Bedrijven en banken vragen nooit naar uw codes en wachtwoorden.

Beveilig uw WhatsApp-account met deze 5 simpele stappen:

Open WhatsApp

 1. Klik op instellingen
 2. Klik op account
 3. Klik op verificatie in 2 stappen
 4. Klik op instellen

Uiteraard geldt ook nu nog steeds: klik nooit op rare linkjes, geef geen persoonsgegevens aan anderen en als iemand geld vraagt via WhatsApp bel dan altijd even met deze persoon om het te checken!

Aangifte doen

Vanaf 30 april 2020 kan er online aangifte worden gedaan van WhatsAppfraude via politie.nl. Ook van een poging fraude via WhatsApp kan online aangifte worden gedaan via politie.nl.  Het is daarom niet meer nodig om naar het politiebureau te gaan voor het doen van aangifte wanneer u slachtoffer bent van deze vorm van oplichting. Zie ook de themapagina van de politie over WhatsAppfraude.

Geplaatst in Waarschuwing | Een reactie plaatsen

Politienieuws 21 april 2020

WONINGINBRAKEN

 • Oud Blaricummerweg (twee onder een kap) tussen 25/02 en 03/04 17.00 uur een voltooide inbraak. Betreft een tweede woning van mensen die in het buitenland wonen. De woning is betreden door een opengebroken openslaand raam op de eerste verdieping. Via een carport en aanbouw op het dak geklommen om zo bij het raam te komen. De gehele woning is doorzocht.
 • Co Bremanlaan (twee onder een kap) tussen 09/04 16.00 uur en 11/04 13.40 uur een voltooide woninginbraak. Het cilinderslot van de tuindeur van de woonkamer naar de achtertuin is uit de deur verwijderd. Afgebroken of eruit getrokken. Geen kerntrekbeveiliging aanwezig. Bewoners voor langere tijd in het buitenland.
 • Houtweg (vrijstaand) tussen 25/03 9 uur en 17/04 11.30 uur een poging tot woninginbraak door het openbreken van een raam.
 • Houtweg (vrijstaand) 19/04 tussen 22.51 uur en 23.15 uur insluiper overlopen door bewoner. Signalement insluiper: Blanke man, 20-30 jaar, slank postuur, kort stekelig haar, brildragend, korte jas, donkere broek, reed op een herenfiets. De insluiper is de woning binnen gegaan via de niet afgesloten achterdeur.
 • Driftlaan (hoekwoning) tussen 18/04 22 uur en 19/04 10 uur een geslaagde insluiping via een niet afgesloten achterdeur. Bewoner heeft wel iets gehoord maar dacht dat het familie was.

INBRAKEN IN AUTO’s:
In de nacht van 18 op 19 maart zijn onderdelen uit een BMW gestolen op de Kopjeskampen in Laren. Verder zijn er in deze periode geen inbraken in auto’s.

Op het Raboes is op vrijdag 17 april 2020 tussen 10:15 en 11:15 in een auto ingebroken. Buit was een handtas met o.a. portemonnee en mobiele telefoon.

Ook is er een kentekenplaat gestolen van een auto die geparkeerd stond op de Jan Hamdorfflaan.

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 12 december 2019

Hier de stand van zaken van de afgelopen 14 dagen.

CIJFERS:

De cijfers voor Laren zijn nog steeds gunstig ten opzichte van vorig jaar. 26% minder inbraken.

KERSTVAKANTIE:

Houd er rekening mee dat de inbrekers in deze periode geen vakantie nemen. Achter deze link zit erg veel informatie om een inbraak te voorkomen.

https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Een inbreker gebruikt verlichting vaak als eerste selectiemiddel om een woning uit te zoeken waar de inbraak gaat plaatsvinden. Bij een geheel donkere woning om 19.30 uur ’s avond is duidelijk dat er niemand thuis is.

INBRAKEN:

De afgelopen 14 dagen zijn er twee inbraken gepleegd waarvan er één een poging was.

 • Nieuwlarenweg (2 onder 1 kap) zaterdag 30 november 2019 tussen 11:30 uur en 18:00 uur een voltooide woninginbraak. Een ruit van de deur aan de zijkant woning is ingeslagen met een steen afkomstig uit de tuin. Ook een slot van een tweede deur is geforceerd.
 • Vredelaan (vrijstaand) tussen vrijdag 6 december 12:00 uur en maandag 9 december 2019 0:00 uur een poging tot inbraak. Er is een ladder gebruikt die tegen de dakrand is aangezet. Vervolgens heeft men middels wrikken in de sluitnaad en ingooien/inslaan enkelglas ruitje aan de zijkant van de woning op de 1e verdieping, geprobeerd binnen te komen.
Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 30 november 2019

De afgelopen 2 weken zijn de volgende zaken te melden. Er zijn twee woninginbraken, één poging tot inbraak en één verdachte situatie gemeld waarvan de details hieronder te zien zijn.

In het overzicht hieronder is te zien dat we er nog steeds goed voor staan ten opzichte van vorig jaar. Een daling van 26 %.

 • Hoog Hoefloo (vijstaand) tussen vrijdag 22 november 15:00 en zondag 24 november 2019 8:15 uur een voltooide woninginbraak.  Het alarm is afgegaan waarna bleek er te zijn ingebroken. Het badkamerraam eerste etage zijkant woning was ingeslagen, tevens was een stuk traliewerk weggezaagd voor dit raam.
 • Raboes (vrijstaand) vrijdag 22 november 2019 om 20:22 uur een voltooide woninginbraak. Het alarm was afgegaan waarna de woning is gecontroleerd door een medewerker van de beveiligingsdienst. De gehele bovenverdieping is doorzocht. Het badkamerraam eerste etage achterzijde woning is geforceerd.
 • Stationsweg (bovenwoning) dinsdag 26 november 2019 tussen 15:00 en 18:19 een poging tot woninginbraak. Bewoner kwam thuis en zag een schim in de woning. Inbreker is daarna niet meer aangetroffen. De voordeur was geforceerd met een breekijzer.
 • Graafland (2 onder 1 kap) maandag 25 november 2019 om 5:00 uur een verdachte situatie. Bewoner wordt wakker van de blaffende hond. In de achtertuin bleek een blanke man met een witte baseballpet te staan die over de schutting de tuin weer uitklom. Voor de woning leek iemand op de uitkijk te staan die wegreed in een kleine auto.

DIEFSTAL AUTO-ONDERDELEN:

Verder zijn er weer diefstallen geweest van auto-onderdelen. Het betreft drie BMW’s (twee op één adres) en een Porsche. Van de laatste zijn de koplampen gestolen van de BMW’s o.a. airbags en navigatieapparatuur.

De diefstallen zijn gepleegd in de nacht van 24 op 25 november op de Jan Hamdorfflaan, de Frans Langeveldlaan en de van Wulvenlaan.

Bij een incident in Bussum zijn camerabeelden gemaakt van 2 daders die met een apparaat ter grootte van een iPad langs de deuren en ramen van de woning bewegen. Wij maken hieruit op dat deze daders op zoek waren naar het signaal van de keyless entry pas.

Uit gedane aangiften in Gooi en Vechtstreek blijkt dat veel gebruikers van deze keyless entry de pas thuis (nog steeds) onbeschermd bewaren waarmee het deze inbrekers wel erg makkelijk maakt.

Leg de pas in een metalen doosje waarmee het signaal van de pas wordt tegengehouden.

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 8 oktober 2019

Succes in Blaricum

In de zomer werden de politie geconfronteerd met meerdere woning inbraken in Huizen (o.a Stukkenlaan, Sparrenlaan en Flevolaan), Laren (Herdersweg) en Blaricum (Waterschapslaan).

Hierbij kwam een 45 jarige landelijk opererende notoire inbreker in het oog, naar aanleiding van camerabeelden. Hij werd naar aanleiding van die beelden door meerdere collega’s in het land herkend. Na een intensief rechercheonderzoek en observatie werd hij eind september aangetroffen op een boot in Amsterdam en werd hij door het arrestatieteam aangehouden. Tevens wordt hij verdacht van inbraken in Lisse, Wassenaar en Ossendrecht en van een fietsendiefstal vanaf het Witzand in Blaricum.

Ten behoeve van een ontnemingsprocedure van 110.000 euro, werd beslag gelegd op zijn bankrekening, boot, auto en contant geld. Hij is voorgeleid voor de Rechter Commissaris en blijft voorlopig vastzitten.

Hopelijk heeft hij door dat hij beter niet in het Gooi kan komen.


BMW is favoriet

In de nacht van 18 op 19 september zijn uit drie BMW’s, op drie verschillende adressen op het Hoefloo, onderdelen gestolen. Ook op de Lage Vuurscheweg, in de nacht van 15 op 16 september, en de Kloosterweg, tussen 23 en 25 september, zijn uit een BMW’s  onderdelen gestolen.

Dit is een regionaal probleem.


Woninginbraken

Er zijn er drie geslaagde woninginbraken gepleegd en er zijn vier pogingen gedaan. Vier van deze inbraken zijn gepleegd kort bij elkaar in dezelfde BPV. Inmiddels is er al overleg geweest met de voorzitter.

We staan er nog steeds beter voor dan in 2018 maar het verschil wordt kleiner. Nu is het aantal 20% lager vergeleken 2018.

Postiljon (tussenwoning) op vrijdag 20 september 2019 tussen 12:00 en 22:00 uur een voltooide woninginbraak waarbij de gehele woning is doorzocht. Er is toegang verschaft door het openbreken van een raam aan de achterzijde.

Postiljon (tussenwoning) op zaterdag 21 september 2019 tussen 18:55 en 23:50 uur een voltooide woninginbraak waarbij de gehele woning is doorzocht. Poging de achterdeur en schuifpui openbreken is niet gelukt. Daarna is via een kliko en een tuinstoel op het dak van de aanbouw (achterzijde) geklommen en een slaapkamerraam op de bovenverdieping opengebroken.

Postiljon (tussenwoning) op maandag 30 september 2019 tussen 14:00 en 18:00 uur een poging tot woninginbraak. Bewoners zijn tussen genoemde tijdstippen niet thuis geweest. Poortdeur geprobeerd te forceren.

Kostverloren (2 onder 1 kap) op zondag 29 september 2019 tussen 22:00 en 22:15 uur een poging tot woninginbraak. Bewoner werd wakker van geluid aan de achterzijde van de woning. Toen zij het licht aan deed en ging kijken zag ze dat de poortdeur was geforceerd. Tevens is er een poging gedaan om het zijraam te forceren.

Gooiergracht (2 onder 1 kap) op 22 september 2019 tussen  17:30 en 17:45 uur een poging tot woninginbraak. Woning wordt niet bewoond en staat te koop. Poging gedaan een raam in de rechter zijgevel open te breken. (BPV HAMDORFF) 

Tafelbergweg (vrijstaand) op maandag 23 september 2019 tussen 23:00 en 23:01 uur een poging tot woninginbraak. Bewoner hoorde een soort klap of gekraak en heeft nog naar buiten gekeken maar niets gezien. Later bleek dat er een inbraakpoging was gedaan door de achterdeur open te breken.

Vredelaan (vrijstaande woning) tussen zondag 29 september 15:00 en zondag 6 oktober 2019 14:30 uur een voltooide woninginbraak. Er is ingebroken in het achterste deel van de woning die grotendeels door brand is verwoest. Dit achterste deel is niet beschadigd door de brand. Er is hierbij een plaat hout, voor aftimmering van een vernield raam weggebroken.

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen

Politienieuws 13 augustus 2019

Afgelopen maand zijn er twee zaken te melden. Een insluiping met het aanhouden van de inbreker en een inbraak.

De stand van zaken is echter nog steeds goed te noemen. Tot nu toe zijn er 21 inbraken gepleegd ten opzichte van 32 inbraken in dezelfde periode vorig jaar. Een daling dus van 35%.

 • Van Beeverlaan (vrijstaand huis) op vrijdag 2 augustus 2019 tussen 15:00 en 17:00 uur een voltooide woninginbraak. De daders zijn via de regenpijp en raamluiken omhoog geklommen en hebben vervolgens het raam van de badkamer op eerste etage achterzijde woning open gebroken. Er is buit gemaakt, de bewoners waren afwezig.
 • Drift (vrijstaande woning) op woensdag 17 juli 2019 tussen 23:05 en 23:26 een voltooide insluiping in de woning, via de niet afgesloten garagedeur. De inbreker is aangehouden. De gemaakte buit is weer terug bij de bewoner.

Gewapende inbreker bespoten met pepperspray en aangehouden in Laren
(Gooi- en Eemlander 18-07-2019)

Een 28-jarige man uit Baarn is woensdagavond op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak op de Drift in Laren. De man had gestolen sieraden in zijn tas en was in het bezit van een luchtdrukwapen en pepperspray.

Toen agenten de man in de keuken van de woning aantroffen, sloeg de verdachte op de vlucht. Ondanks dat hij met pepperspray werd bespoten, lukte het de verdachte om uit de woning te vluchten. Toen hij over een hek wilde klimmen, strandde zijn vluchtpoging echter en werd hij in de boeien geslagen. De verdachte droeg bij volgens de politie een ’soort van bivakmuts’ tijdens de inbraak.

De politie werd gealarmeerd door de bewoonster van de woning. Toen zij rond 23 uur thuiskwam, hoorde zij gestommel in haar woning en zag dat er spullen waren verschoven. Zij verliet de woning en belde de politie die de verdachten op heterdaad betrapten.

Geplaatst in Inbraken | Een reactie plaatsen